Buitenschilderwerk

Wij schilderen graag binnen, maar er gaat natuurlijk niets boven frisse lucht. Buiten zijn hele andere omstandigheden op het schilderwerk van toepassing dan binnen. Om hoogwaardig schilderwerk te leveren is een schone en stabiele ondergrond noodzakelijk. Relatieve vochtigheid, temperatuur, houtvochtigheid, en type verfsysteem spelen ook een grote rol.

 In de Herfst en Winter is het hout vaak te vochtig, de temperatuur te laag en de relatieve vochtigheid te hoog. Lees onze blog over dit onderwerp hier.

Reiniging, ondergrond en verfsysteem

Voor het reinigen beschikken we over een heet waterunit om algen, vuil en loszittende verflagen te verwijderen, een torbostraalunit om roest met straalmiddel te verwijderen en diverse schuursystemen met afzuiging om de ondergrond klaar te maken voor de eerste laag. Wij kunnen dus vrijwel elke ondergrond reinigen.

Een ondergrond is niet stabiel als er sprake is van houtrot, loszittende verflagen, verweerd hout en hout van slechte kwaliteit. Natuurlijk zoeken we dan samen met u de juiste oplossing hiervoor.

Wat betreft het verfsysteem gaan wij voor Trimaxx van Caparol. Deze hoogglanslak is ons paradepaardje. Wat ons betreft gelijkwaardig of zelfs beter dan de “grote” merken zoals Sigma, Sikkens en Van Wijhe.

Buitenschilderwerk is een uitdaging. Wij hebben de middelen, kennis en ervaring om deze uitdaging samen met u aan te gaan.

Spiekerbrink (voor)

Spiekerbrink (voor)

Spiekerbrink (na)

Spiekerbrink (na)