Een Hart(og)verwarmende Koningsdag

Oranje boven!

Oranje boven!

Heeft u 27 april naar de televisie gekeken? Of was u er zelfs bij om onze koning, koningin en prinsesjes in onze prachtige stad te begroeten. Voelde u ook zo’n blauwwitte trots? Daar liep de koning dan, door de straten waar wij dagelijks doorheen slenteren. Over bruggetjes waar wij frequent de gracht oversteken.

Voor wie gevoel voor detail heeft, kan het niet ontgaan zijn. De stad Zwolle zag er nog mooier uit dan normaal. Als u echt gevoel voor detail heeft, zag u dat de paalhoedjes in de gracht net iets witter waren dan pakweg een paar dagen geleden. De relingen van de bruggetjes zagen er stralend uit. Zelfs de trappetjes om van de steigers te klimmen waren vrij van roest.

U voelt het al aankomen. Hartog Zwolle mocht ook iets betekenen voor deze heuglijke dag in onze Hanzestad. We hebben hard gewerkt om juist de bijna onzichtbare details in de Zwolse binnenstad tot in de perfectie af te werken.

Ook aan de beveiliging mochten we een steentje bijdragen

Ook aan de beveiliging mochten we een steentje bijdragen

Om deze details aan te pakken, moest zelfs een schipper ingehuurd worden. Hartog heeft een lange traditie van binnenvaart die terug gaat naar de winderige binnenwateren van de provincie Zeeland en ver daar buiten. We haalden onze zeebenen weer van zolder en stonden op trekschuit ‘Kees’ van schipper Zijda om de plekjes te bereiken waar zelfs de Zwolse duiven zich niet aan wagen. Wachtofficier bij de marine, Koning Willem-Alexander, kon het uitzicht vanaf het water zichtbaar waarderen.

De koning sprak van een hartverwarmende dag. Maar als u goed keek, zag u dat koningin Maxima vooral heel blij was dat de Zwolse bruggetjes niet vloekte bij haar smetteloze stralende jurk.

Wij zijn trots op Zwolle, op al de mensen die hier zo hard aan gewerkt hebben. En natuurlijk ook een beetje op onszelf.

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *